TOPP15 tips til takterrassen

En takterrasse blir ofte beskrevet som en forlengelse av leiligheten din. Dette høres både fint og hyggelig ut, men hvis du ser litt stort på det er det egentlig ganske begrensende. Det er riktig at du får et ekstra rom, men dette er til gjengjeld et verdensrom – uten vegger og tak, et sted hvor du (eller dere) kan nyte alt elementene kan by på, midt i byen. Tåke en sen oktoberkveld, soloppgang i juli, endeløs, iskald fløyelsnatt i februar, liggende på ryggen helt alene med stjernehimmelen tent bare for deg, party med venner, romantisk middag for to – alt er innen rekkevidde.

En takterrasse har likevel et begrenset bruksområde hvis du egentlig ikke kan gjøre noe der oppe, da blir den mest for syns skyld. Derfor er terrassen på TOPP15 utstyrt med både strøm, vann og grill, detaljer som utvider gleden du får av den med X antall ganger. Vi har satt opp en liten liste med forslag over ting du kan bruke terrassen til – her er Topp 15 på TOPP15.

1. Vær bonde i byen, og plant dine egne grønnsaker i en vertikal grønnsakhage! Det er overraskende tilfredsstillende å se ting gro midt i en storby.

2. Bli gatas grill-master-chef, og trom sammen sommerfest med gamle venner og nye naboer som snart blir nye venner. Pynt på bordene trengs nesten ikke, det fikser de funklende by-lysene.

3. Utendørs kino med både filmstjerner og ekte stjerner tilstede. Stort lerret, prosjektor og god lyd – enkelt å rigge til og en garantert hit! Ta med kinoen selv, men bruk gjerne veggen som lerret. Kanskje en premiere på din egen-produserte kortfilm, med påfølgende premierefest?

4. Morgenyoga på byens tak. Står du tidlig opp og begynner dagen med ro og balanse, blir dagen garantert bedre. Du får også nyte byen mens den fremdeles er i hvilepuls.

5. Topp 15 sportsleker. Pingpong eller badminton? Velg idrettsgrenen etter vær, vind og interesse. Må den beste mann/kvinne vinne! En perfekt måte å starte helgen på.

6. Date-night surprise, midt i uka. Gammel kjærlighet eller ny forelskelse, ingen av delene har vondt av en hyggelig overraskelse. Bruk utendørskjøkkenet til å trylle frem hjemmelaget mat, og topp det hele med grønnsaker fra takhagen. Vive l’amour!

7. Kaffe på din egen tak-café. Ta med morgenkaffen og et franskinspirert bakverk opp på taket, og nyt det utendørs! (Vi har prøvd det, og ja, det smaker bedre.)

8. Se Oslo i et nytt perspektiv. Bygningene i byen har mange fine detaljer som ikke er synlig fra bakkeplan. Skaff en kraftig kikkert, og se om du kan oppdage noen skjulte perler.

9. På årets siste dag er takterrassen helt konge som partysted. Du kan nyte synet av fyrverkeriet helt uten trengsel, og får de fargesprakende eksplosjonene fra de beste setene i byen. Du slipper til og med å skifte til utesko.

10. Alene-tak. Alle har godt av litt kvalitetstid med seg selv innimellom. Finn din favorittkrok, ta med deg et liggeunderlag og fortap deg i himmelen. Det er mye god terapi i sånt.

11. Bursdagsfest på taket. Her er det ingen grunn til å være picky med gjestelisten, du får plass til venner.

12. Ditt eget, eksklusive treningsstudio. Når verken joggeturen eller gymmen frister, står takterrassen klar. Gymmatte, medisinball, hoppetau eller manualer? Treningsformene er mange, utbytte er garantert uansett. Dusjen tar du hjemme hos deg selv.

13. Work that tan! Tjuvstart på sommerfargen, uten å måtte gå til parken eller stranden? En solstol på taket gir garantert resultat, fra påske til høstferien. Innhold til paraplydrinken får du fra ditt egen kjøleskap.

14. Klubb-kvelder i det fri. Strikkeklubb, bokklubb, pokerklubb, reiseklubb, all of the above eller noe helt annet? På taket kan du hente luftig inspirasjon, uansett hvilke interesser du har.

15. Hjemme-tak-kontor. Noen ganger trenger du å se oppgaver i nytt lys for å komme deg videre, og få ting slår lyset fra byen rundt deg. Jobb i ro og fred på din egen takterrasse, uten kaffemaskiner, printere og skravlesjuke kollegaer.